De Genopstandne Mejerister

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.2″ custom_padding=”10px|||||”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.4.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.4.2″][et_pb_text _builder_version=”4.4.2″]

Osteentusiast og ejer af Lindvej Mejeri Bent Roskvist havde en vision og drøm, da han købte de gamle, hensygnende bygninger i Vejle-forstaden Lindved tilbage i 1988.
Han ville bruge det som lager til sin anden forretning, de kørende ostebiler i BT Ost – og han ville igen lave mejeriprodukter på klassisk, gammeldags facon i de gamle mejerilokaler. 

Han kontaktede nogle af branchens stoute, aldrende mænd, som for længst havde lagt mejerist-kasketten på pensionisthylden og spurgte dem til råds om stort og småt. Og spurgte også forsigtigt, om de måske kunne tænke sig at producere sammen med ham, også selvom fremstillingsprocessen kræver en vis fysik. 

Tilbagemeldingen var positiv med det resultat, at Bent Roskvist siden starten har fået sagkundskabens hjælp i skikkelse af en perlerække erfarne mejerister med branchelegenden Paul Stein Jensen i spidsen. 

Paul blev udlært mejerist på netop Lindved Mejeri. Efter læretiden fulgte 10 år som ostemester, forvalter og mejerileder, hvorefter turen gik til “mejeriskolen” Kold College i Odense, hvor Paul i 30 år underviste i mejeri-kunst og fagkundskab.

Se filmen fra åbningen af mejeriet på TV Syd her.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.4.2″][et_pb_image src=”https://lindvedmejeri.dk/wp-content/uploads/2020/06/Produktion-1.jpg” _builder_version=”4.4.2″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]