KLASSISKE DANSKE OSTE FRA LINDVED

Lindved Mejeri producerer en perlerække af de kendte og populære klassiske danske oste. Der er noget for enhver ostesmag. Men forskellen er smagen – og tilberedningsformlen.  

Lindved Mejeri hylder de gamle produktionsmetoder og principper. Ejer Bent Roskvist får hjælp af nogle erfarne og i dag pensionerede mejerister, når produktionsapparatet på det gamle, hyggelige mejeri sættes i gang. 

Læs mere om den fantastiske historie om de entusiastiske pensionister fra Lindved Mejeri, som er gået tilbage i mejerist-rollen sammen, ejer og ildsjæl, Bent Roskvist her. 

Grundet navnerettigheder på oste og deres betegnelser må man ikke kalde vore oste nogle bestemte ting, så for en nemheds skyld har vi navngivet vore egne oste. Nedenfor kan du se, hvad de er sammenlignelige med: 

Røde Linved

Den mest solgte danske ost kendes som Danbo.  

Rød Lindved er den klassiske, velsmagende gennemsnitsost, som smagsmæssigt og i konsistens minder om Danbo-osten. 

Lindved Luxus

Er den Røde Lindved, som har fået lov til at lagre endnu længere og derved får en lidt stærkere, mere markant duft og smag. 

3xL Lindved

Den Røde Lindved, der har fået endnu en periode i lagringsrummet med endnu skarpere karakteristika til følge. Skarp velsmag, lang lagring. 

Harald Blåtand

Denne ost er en ”blå” tand bedre, fordi den er blevet lagret ekstra længe. En opskrift fra Gorm den Gamle tiden, som giver en særligt kraftig og skarp smag, som kendere elsker. Særlig velegnet til et stykke med fedt & sky, måske garneret med en cognac over eller anden fantasifuld indtagelse, der fremmer den gode smag af den lange lagring yderligere.

Lindved Røgeost

Lindved Røgeost bliver røget enkeltvis, og det giver os muligheden for at lave både lyse og mørke røgeoste, alt efter hvor meget røg vi bruger.

Under processen bliver koaglet til vores røgeost drænet i osteklædet, hvilket er med til at give osten en udpræget smag og konsistens.

Vil du læse mere om navnebetegnelserne i vore og den danske mejeribranches navnebetegnelser på oste, er der en interessant artikel her.  

Vil du være forhandler af Lindveds produkter, kan du henvende dig her: kontakt@lindved.dk