Lindved og Restaurant Lyst laver en egen, speciel ost til Gourmet-Restauranten

Siden åbningen har restaurant Lyst i det markante havnebyggeri i Vejle benyttet råvarer og især det præmierede sydesaltede smør fra Lindved Mejeri. 

Tilfredsheden med råvarerne og samarbejdet er så stor, at chefkok Daniel McBurmie og hans kokketeam spurgte Bent Roskvist, om de kunne lave en særlig ost på Lindved Mejeri. De super kompetente kokke havde en klar forestilling om smagsretningen og den tænkte anvendelse – og at osten skulle langtidslagres for at fremelske den helt rigtige smag.  

Osten er blevet til på et par intensive arbejdsdage i Lindved Mejeri og ligger nu til lagring samme sted med sigte på at komme på menukortet på Lyst hen på efteråret. 

Detaljer i smag og produktionsproces skal ikke afsløres her, men det kan godt afsløres, at osten er lavet med inspiration i den gammelkendte Maribo sort, og at den er baseret på god dansk komælk fra Barrit, altså alt sammen lokale råvarer og nu også lokalt produceret. 

Se en sneek peak fra produktionen af Lyst osten her.